fainfo-tervezes-00

Főszerkesztő: Szécsi István

Kapcsolat: istvan.szecsi@fainfo.hu

Tel.: +36-20-289-40-02

Google Drive: fainfo.hu@gmail.com

                         

 

Számlázási adatok:

Szécsi István e.v.

3556 Kisgyőr, Kossuth Lajos utca 36.

Adószám: 68617785-1-25

Bankszámlaszám:

10402733-86767170-57721002

                         

 

Fainfó faipari gyártáselőkészítés

A Fainfó Faipari Tervező iroda fő tevékenységi köre a gyártás-előkészítés.

Tevékenységünkkel az esetek nagy többségében, olyan faipari cégek számára kínálunk megoldást, melyek rendelkeznek ugyan gyártói kapacitással, de nem rendelkeznek a munka elvégzéséhez szükséges gyártás-előkészítési gyakorlattal-, vagy gyártáselőkészítésük adott pillanatban nem képes lépést tartani a gyártás sebességével.

Több mint 10 éves gyártás-előkészítői tapasztalattal segítjük megrendelőink munkáját, a jelenlegi szervezeti formában, már lassan 5 éve.

fainfo-tervezes-01
fainfo-tervezes-04

Fainfó faipari kivitelezés

A gyártáselőkészítés mellett, korlátozott mértékben vállaljuk komplett belső berendezések kivitelezését is legyenek azok:

 • Konyhabútorok
 • Szobabútorok
 • Polcrendszerek
 • Étkezőgarnitúrák
 • Nyílászárók
 • Vagy egyéb asztalosipari termékek

Ezek kivitelezése sok esetben más, az adott tevékenységi körökre szakosodott cégek bevonásával történik.

A modern számítógépvezérlésű gépekkel, vagy speciális marógépekkel felszerelt üzemek a legtöbb esetben jobb minőségben, és költséghatékonyabban képesek működni, mint a kisvállalkozások.

A lakossági megrendelések piacán azonban csak ritkán találkozhatunk velük, mert nem tudják hatékonyan elvégezni a vevői igények felmérésével kapcsolatos műszaki egyeztetést. És/vagy az egyedi termékek (tömeggyártási) technológiába történő beillesztése, valamint a fajlagosan nagyobb szakemberigényű, kézi szerelés kivitelezései okoznak áthidalhatatlan problémát számukra.

Mi ezeknek a problémáknak az áthidalásában tudunk segíteni, s tudunk kölcsönösen gyümölcsöző együttműködést biztosítani a vevő és a gyártó között.

referenciak

Miért válasszon minket? A megbízhatóságon, és a magasszintű szaktudáson túl:

 • Precíz egyeztetést folytatunk, és szaktanácsokkal is ellátjuk annak érdekében, hogy Ön a számára legmegfelelőbb műszaki tartalmú és árérték arányú terméket kaphassa.
 • A műszaki egyeztetést követően, Ön hivatalos árajánlatot kap és látványterven is megtekintheti a kívánt terméket.
 • Szerződésben fektetjük le a vállalást, annak részletes leírásával, árával és a teljesítés határidejével.
 • A munka végeztét követően Ön használati- és kezelési útmutatót kap a termékhez.
 • A vállalásról minden esetben hivatalos számlát kap, amely azonban nem rendelkezik ÁFA-tartalommal, így a legoptimálisabb esetben Önt csak az alapanyagár tekintetben terheli az ÁFA.

Engedélyezési tervdokumentáció készítése

A rendelkezésre álló koncepcióterv alapján komplett engedélyezési tervdokumentáció elkészítése. szükség esetén tervtanácsi egyeztetések lefolytatásával.

Gyakori esetet, főleg nagyobb projektek esetén, hogy a belsőépítészek által megálmodott belső formavilágot egy külön lépésben gyárthatóvá kell tenni, vagy az adott gyártóüzem gépparkjára és alkalmazott technológiájára kell illeszteni. Az építészeti tervektől történő esetleges eltéréseket jóvá kell hagyatni az illetékes belsőépítészeti tervezőirodával (tervtanácsi egyeztetés). Elkészítésükhöz pontos gyárthatósági ismeretek szükségesek, melyek érdekében gyakran szorosabb kommunikációra van szükség a tervezés és a gyártás között.

Kiviteli tervdokumentáció készítése

Az engedélyezési tervdokumentációban szereplő rajzok a formatervekhez állnak legközelebb. Lefektetik ugyan a gyártandó termékek külső képét, méreteit és anyagválasztását, sok esetben még a vasalatválasztásra is kitérnek, és szerkezeti csomópontokat is tartalmazhatnak… ezek azonban nem használhatók közvetlenül gyártástámogatásra.

A gyártáshoz szükségünk van anyagjegyzékre, vasalatjegyzékre, és a nagyméretű bútorösszeállításokat kisebb szerelési egységekre kell bontanunk az átlátható gyárthatóság érdekében. Ezekről az egységekről önálló összeállítási rajzokat, illetve különálló anyagjegyzéket, illetve vasalatlistát kell készíteni.

Sőt, egyes esetekben az is előfordul, hogy a termékek minden egyes alkatrészéről méretezett alkatrészrajzot kell készíteni a megmunkálások jelölésével.

Tervezői művezetés és koordináció

Jelentősége azokban az esetekben szokott lenni, amikor egy nagyobb bútorgyár egy általa elvállalt nagyobb bútorozási projekt egyes részeit gyártási kapacitás hiányában, vagy gazdaságtalan gyárthatóság miatt alvállalkozóknak adja ki. Ezekben az esetekben a gyártás alapját vagy az engedélyezési terv, vagy a kiviteli dokumentáció képezi.

A munkavégzés ezekben az esetekben leggyakrabban az alábbi tevékenységekre terjed ki:

 •          A felmerülő kivitelezői kérdések megválaszolása, módosítási javaslatok ellenőrzése.
 •          A kivitelezői anyagkiváltási kérések felülvizsgálata.
 • A tervdokumentáció és annak megvalósításának nyomon követése.
fainfo-tervezes-02
fainfo-tervezes-05

A gyártáselőkészítési folyamatról és az alkalmazott dokumentumokról a későbbiekben részletesebb leírás is található lesz a főoldal – Faipari gyártáselőkészítés menüpontja alatt.

programok használatára vannak képességeink.

 • AutoCad
 • 2020Cad
 • SolidWorks SWOOD
 • WoodCADCAM

Ezek használata egyes esetekben megoldható licence-bérléssel (Amennyiben egy általunk ismert cég megfelelő javadalmazás ellenében hajlandó rendelkezésünkre bocsájtania saját licence-ét.),

de egyes eseteben a program használatát kizárólag a megrendelő által biztosított szoftverkulccsal tudjuk vállalni. Pl.: a WoodCADCAM esetében. Ezt a programot azért emeltük, ki, mert használatára kizárólag hosszú távú együttmőködés esetén van esély.

A programokról a későbbiekben részletesebb leírás is található lesz a Főoldal – Faipari szoftver-támogatás menüpontja alatt.

A rajzdokumentációk elkészítése alapvetően 3 nyelvű szövegmezővel történik, de az anyagjegyzék és egyéb feliratozás tekintetében is választható a magyar helyett

 • az angol, vagy
 • a német nyelv.