Főszerkesztő: Szécsi István

Kapcsolat: info@fainfo.hu

                         

 

Bemutatkozás

Mit kell tudni a www.fainfo.hu weboldalról?

A fainfo.hu egy faipari információs adatbázis, melynek létrejötte egy több mint 10 éves, napjainkban is tartó kutatómunka eredménye.

Célunk: Minden olvasó számára lehetővé tenni a szakmai fejlődéshez szükséges, tudományos igényességgel megfogalmazott, lehető legmagasabb színvonalú szakirodalmat. Összegyűjteni, és az oldalon koncentrálni a faipar különböző területein munkálkodó szakembereinek kollektív tudását.

Ennek megfelelően segítséget nyújtani:

  • a diákoknak, a tananyag elsajátításában;
  • szakembereknek a faipari tudásanyag felelevenítésében, a szakmai fejlődésben;
  • a hobbiasztalosoknak, az általuk választott úton történő haladásban;

Mindezek érdekében, első lépésként szeretném felvenni a kapcsolatot, olyan faipari területeken dolgozó gyakorlati szakemberekkel, akik egy-egy munkafolyamatot mesterfokon képesek elvégezni, és az elméleti szakirodalmakon túlmutató gyakorlati tanácsokkal képesek ellátni olvasóinkat.

A faipar rendkívül szerteágazó tudást kíván meg az azt művelő szakemberektől. Teljesen természetes, hogy egy-egy új kihívást jelentő munka elvállalását követően kutatómunkát kell végezni. Ez állhat abból, hogy fellapozunk egy-egy a polcon heverő-, nagy becsben tartott szakkönyvet, vagy abból, hogy rákeresünk a neten a témával kapcsolatos képtalálatokra ötletgyűjtés céljából. A legtöbb esetben elkerülhetetlen. Ahogy az ember gyakorlottabb lesz, kialakul a saját stílusa, jól bevált szerkezeti kialakítások, műszaki megoldások, formatervek, és anyaghasználat alakul ki a fejében. Olyan tudásanyaggal kezd rendelkezni, melyekről a legtöbb elméletorientált szakkönyvíró álmodni sem mer.

Ha úgy érzed te is ilyen szakember vagy, és van mit tanulnia tőled a jövő nemzedékének, kérlek, jelentkezz! Írd meg számunkra, hogyan végzel mesterfokon egy-egy munkafolyamatot.

Mire kell figyelni a gyakorlatban? Mik a leggyakoribb hibák? Milyen trükkökkel hidalod át a felmerülő problémákat… Ha úgy érzed, valótlanságot állítanék, vagy valamiben nem osztod a véleményem, ugyanezt kérem, feltétlenül tudasd velem! Bár nagyon sok mindent tudok, kiterjedt szakmai tapasztalattal rendelkezem a faipar legkülönbözőbb területeiről, nekem is, mint a jó papnak: van azért még mit tanulnom!

szecsi-istvan

A főszerkesztő: Szécsi István

Jelenleg, mint egyéni vállalkozó, részben faipari tervezéssel-, részben pedig kivitelezéssel foglalkozom. Az egyes szakterületek bővebb megismerése érdekében kattintson a megfelelő képre!

Faipari kivitelezés

Bemutatkozás

2005-ben végeztem a Soproni Faipari Egyetem (ekkor már NYME), Okleveles Faipari Mérnöki szakán, majd 10 évvel később, 2015-ben, Miskolcon megszereztem a Bútorasztalos Mester képesítést is. A fával való kapcsolatom megközelítőleg 13 éves koromig nyúlik vissza, amikor is bátyám akkori épületasztalos vállalkozásában kezdtem el asztalos inasként munkálkodni. Lényegében ö fektette le a gyakorlati tudásom alapjait, és hatására léptem faipari pályára. 2005 óta a faipar különböző területein munkálkodva foglalkoztam könnyűszerkezetes faházak kivitelezésével, később gyártmánytervezésével, dolgoztam helyszíni szerelőként, mint asztalos, ajtó-ablak gyárakban, bútorgyárban, bútorgyáraknak mérnökként, néha asztalosként.

A www.fainfo.hu ötlete 2010-re vezethető vissza, amikor fiatal mérnökként tanításra adtam a fejem. Akkor azt vettem a fejembe, hogy ahhoz hogy jó mérnök legyek tudnom kell mindent, amit egy szakmunkás tudhat, és előadói képességeimet is szerettem volna fejleszteni. Ekkor még nekem is sok tanulnivalóm volt, és hatalmas tudásszomjjal vetettem bele magam a munkába. Rémülten tapasztaltam azonban, hogy nem áll rendelkezésre a megfelelő minőségű szakirodalom az oktatáshoz. Az egyes tananyagrészek bennem is kérdéseket szültek, melyeknek utána kellett járnom. Olyan új témák jelentek meg az oktatásban, melyekről nem készült tankönyv, ezeket ki kellett dolgoznom. Azóta eltelt 10 év, tapasztalataimat tovább bővítettem, és úgy döntöttem tudásomat ideje a nagyközönség elé tárni. Ennek eredményét láthatod most, kedves olvasó! Fogadd szeretettel!

 

 

Támogatás

A www.fainfo.hu egy tejesen ingyenes felület! Megalkotásához és fejlesztéséhez azonban rengeteg munkára és anyagi erőforrásokra is szükség van. Amennyiben úgy érzed, tudsz, és szeretnél is segíteni a munkámban, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot!