Főszerkesztő: Szécsi István

E-mail cmünk: info@fainfo.hu

                           istvan.szecsi@fainfo.hu

Tel.: +36-20-289-40-02

Pál Armand- Bútorasztalos-1958

A könyv írója valójában nem egyedül Pál Armand, közreműködtek a munkában:  Bakay István, Gergely Sándor, Hantzmann Pál, Rieperger László és Tóth Bálint is.

Terjedelme 300 oldal.

Egyszerűen, lényegre törően tárgyalja a szakma alapjait, ábrái szemléletesek, és látványosak.

Egyes témákon csak átsiklik, másokban azonban rendkívül gyakorlatias, összeszedett és precízen kidolgozott információtartalmat közöl.

Egyéb, hasonló témájú szakkönyvhöz képest részletesebben beszél a kémiai pácokról, a politúrozás témaköréről, a lakkozás egyes munkafolyamatairól, illetve a ma már inkább csak történelemnek számító állati eredetű ragasztóanyagokról.

Korabeli képekkel illusztrálja a faipari gépek témakörét, úgy a kézi kisgépek, mint a helyhez kötött nagygépek esetén.

Kitér az akkoriban használatos bútoripari vasalatokra és ír néhány oldalt az akkori bútoripari gyártásszervezésről is.

Az írók munkásságának azért vagyok nagy tisztelője, mert faipari témájú kutakodásaim közepette, olyan információkra tettem szert ebből a könyvből, melyet ilyen összeszedett, és érthető formában sehol máshol, vagy csak nagyon ritkán találtam meg az azt követő évek szakirodalmaiban.

Mára a tartalma részben elavult, de értékét az is mutatja, hogy egy-egy antikvár példányért még ma sem restellnek akár 8000Ft-ot is elkérni.

Bár nem szükséges ennyit kifizetnünk, ha a könyvre volnánk kíváncsiak, ugyanis az interneten több forrást is találtam, ahonnan ingyenesen letölthető.

Leginkább azoknak az embereknek ajánlom, akik elszántan érdeklődnek a régi módszerek iránt, de a hobbiasztalosoknak is érdemes lehet átszaladni segítségével a szakmai alapokon.

19.oldal 10-12.ábra

81.oldal 114.ábra

164.oldal 191.ábra

164.oldal 191.ábra